מג'דרה

הגיעה העת להמשיך בפרוייקט המתכונים. המטרה שלי היא לרכז סדרה של מתכונים שקל להכינם בשטח והם זולים ומשביעים. המתכון של היום - מג'דרה תערובת של אורז ועדשים שמספקת מנה מכובדת של פחמימות וחלבונים. אידיאלי למטייל מותש אחרי יום ארוך בשטח.


קערת מג'דרה
מצרכים:
  • ½ כוס עדשים ירוקות
  • שמן זית (אפשרי)
  • בצל קצוץ
  • כוס אורז
  • עגבנייה
  • פלפל
  • כמון
  • מלח

    רמת קושי - דורש מיומנות בסיסית בבישול
    כמות - מתאים לשני אנשים
    זמן הכנה - כארבעים דקות

הוראות הכנה:
  • לוקחים בקבוק של חצי ליטר בעל פיה רחבה שופכים לתוכו את העדשים. 
  • נמלא לחלוטין את הבקבוק במים.
  • את העדשים נשאיר בבקבוק למשך 8-10 שעות. התהליך הזה נקרא השריה והוא מקצר את זמן הבישול בצורה משמעותית. היתרון שבשימוש בבקבוק הוא שההשריה מתבצעת תוך כדי הליכה.
  • בסיום ההשריה נשפוך את העדשים עם המים לסיר. 
  • נחכה שהמים ירתחו וננמיך את עוצמת האש
  • נוסיף את הבצל הקצוץ 
    בקבוק לדוגמה
  • כשהעדשים רכות נוסיף כוס אורז ושתי כוסות מים. (אם ברצונכם לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את האורז במים בזמן שהעדשים מתבשלות)
  • אחרי שהוספנו אורז נעלה שוב את עוצמת האש. ננמיך אותה כשהמים ירתחו.
  •  יחד עם האורז נוסיף עגבנייה חתוכה לריבועים קטנים.
  •  נוסיף מלח, פלפל, וכמון לפי הטעם
  • כשהמים מבעבעים מנמיכים את עוצמת האש ומחכים  עד שכל הנוזלים יספגו באורז.
  • כשהאורז מתרכך אפשר להוסיף מעט שמן זית
  • נותנים לסיר להתקרר מעט
בתאבון
Next Post
« פוסט הבא
Previous post
פוסט קודם »

תגובות