מג'דרה
הגיעה העת להמשיך בפרוייקט המתכונים. המטרה שלי היא לרכז סדרה של מתכונים שקל להכינם בשטח והם זולים ומשביעים. המתכון של היום - מג'דרה תערובת של אורז ועדשים שמספקת מנה מכובדת של פחמימות וחלבונים. אידיאלי למטייל מותש אחרי יום ארוך בשטח.
- ½ כוס עדשים ירוקות
- שמן זית (אפשרי)
- בצל קצוץ
- כוס אורז
- עגבנייה
- פלפל
- כמון
- מלחרמת קושי - דורש מיומנות בסיסית בבישול
כמות - מתאים לשני אנשיםזמן הכנה - כארבעים דקות
הוראות הכנה:
- לוקחים בקבוק של חצי ליטר בעל פיה רחבה שופכים לתוכו את העדשים.
- נמלא לחלוטין את הבקבוק במים.
- את העדשים נשאיר בבקבוק למשך 8-10 שעות. התהליך הזה נקרא השריה והוא מקצר את זמן הבישול בצורה משמעותית. היתרון שבשימוש בבקבוק הוא שההשריה מתבצעת תוך כדי הליכה.
- בסיום ההשריה נשפוך את העדשים עם המים לסיר.
- נחכה שהמים ירתחו וננמיך את עוצמת האש
- נוסיף את הבצל הקצוץ
בקבוק לדוגמה - כשהעדשים רכות נוסיף כוס אורז ושתי כוסות מים. (אם ברצונכם לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את האורז במים בזמן שהעדשים מתבשלות)
- אחרי שהוספנו אורז נעלה שוב את עוצמת האש. ננמיך אותה כשהמים ירתחו.
- יחד עם האורז נוסיף עגבנייה חתוכה לריבועים קטנים.
- נוסיף מלח, פלפל, וכמון לפי הטעם
- כשהמים מבעבעים מנמיכים את עוצמת האש ומחכים עד שכל הנוזלים יספגו באורז.
- כשהאורז מתרכך אפשר להוסיף מעט שמן זית
- נותנים לסיר להתקרר מעט
Next Post
« פוסט הבא
« פוסט הבא
Previous post
פוסט קודם »
פוסט קודם »
תגובות
הוסף רשומת תגובה