דייסת שיבולת שועל

מתכון נוסף והפעם ארוחת בוקר.

השמש טרם זרחה ואתם מתלבטים אם לגנוב עוד חצי שעה בשק"ש או לצאת אל מזג האוויר הסיבירי שבחוץ. למי יש כוח להתחיל לבשל בשלב הזה? אבל צריך לאכול משהו.

ולכן מתכון סופר זריז. כמה דקות ויש לכם ארוחת בוקר קלילה.

 רמת קושי:
        לבעלי שני ידיים שמאליות 
מצרכים:
  • כוס שיבולת שועל (רצוי טחונה דק)
  • סוכר, קינמון, מלח.
הוראות הכנה:
  • נרתיח שני כוסות מים. 
  • כשהמים רותחים נוסיף שיבולת שועל, ותבלינים.
  • נשאיר על האש עד שהקווקר מתרכך.
בתאבון

זו מנה שיצא לי לאכול הרבה בשטח. היא נהיית מוכנה ברגע אבל אחרי כמה זמן הטעם שלה מתחיל להיות משעמם.
לגיוון אפשר להוסיף:
  • צימוקים עם מעט אגוז מוסקט
  • פרוסות בננה וקוקוס טחון
  • פירות יבשים ושקדים

*********************
 
בישול בשטח לוקח הרבה זמן ואנרגיה (גז, אלכוהול, עצים, אורניום). המטרה שלנו היא לקצר את זמן הבישול במידת האפשר. לשם כך ננצל את עקרונות הפיזיקה:

ככל ששטח הפנים של האוכל גדול יותר ביחס לנפחו כך הוא מתבשל מהר יותר. כלומר - מוצר שהוא "יותר ארוך מעבה" יתבשל מהר יותר ממוצר שהוא "יותר עבה מארוך".

פסטה עם שטח פנים נמוך ביחס לנפח



פסטה עם שטח פנים גבוה ביחס לנפח









זאת הסיבה שתמיד אבחר לשטח פסטה "צינורות" ושיבולת שועל טחונה דק. בהינתן הבחירה בין שני מוצרים דומים כדאי לבחור את המוצר בעל שטח הפנים הגדול יותר.

עד כאן להפעם, מקווה שנהנתם
חנוכה שמח
משה
Next Post
« פוסט הבא
Previous post
פוסט קודם »

תגובות