כוהליה


לקראת סוף שביל ישראל נתקלתי בעולם התרמילאות הקלה. מדובר בעולם אובסיסיבי בו שוקלים כל פריט, ומחשבים כל גרם. בעולם הזה משפטים בסגנון "הפליז הזה שוקל 50 גרם פחות ולכן אקח אותו" הם לגיטימים לחלוטין. הרגשתי מיד בבית והתחלתי לחקור את התחום לעומק. עם הזמן אשתף אתכם בתוצאות הלימוד שלי בנתיים אציין שמטיילי ה"אולטרה לייט" מצאו שלל פתרונות אלגנטיים להפחתת משקל ציוד הטיולים בצורה משמעותית. 

אחת הטכניקות המעניינות להורדת משקל שנתקלתי בהם היא שימוש בכוהלייה במקום גזייה. מה זה כוהליה אתם שואלים? ובכן, כוהליה היא תחליף קל משקל לגזייה שמוכן מפחית שתייה. הדלק של הכוהלייה הנו אלכוהול (אתנול 95%).

אנחו חוסכים משקל ונפח משתי סיבות:

  1. אנחנו לא צריכים לסחוב את בלון הגז. מדובר במשקל לא מבוטל בכלל.  
  2. לא נצטרך לסחוב את ראש הגז. המשקל שלו עשוי להיראות זניח אבל בתרמילאות קלה כל גרם נחשב.
לשימוש בכוהלייה ישנם מספר יתרונות וחסרונות בולטים:

יתרונות:

  • קלת משקל 
  • תופסת נפח אפסי
  • חינמית (כל מה שצריך זה פחית שתייה ומעט ציוד
  • ניתן להשיג אלכוהול בכל העולם (לא תמיד אפשר למצוא בלוני גז)

חסרונות:
  •  בישול איטי ביחס לגזייה 
  • לא מתאימה לבישול ארוך 
  • נהרסת בקלות (מספיק שתדרכו עליה בטעות)

ישנם לא מעט סוגי כוהליות בתור התחלה אני ממליץ לנסות את הגרסה הזו שניתנת להכנה בכמה דקות.

הדגם הבסיסי
קל להכנה ויעיל
 לשלבים המתקדמים יותר אני ממליץ לנסות את הכוהליה הזו

לקח לי כמה נסיונות עד שהצלחתי לבנות את הדגם הזה
אם יש לכם שפע של זמן וידי זהב אתם מוזמנים לנסות את הגרסה הזאת.


למוכשרים ועזי הלבב :)
חלק מהכוהליות יכבו ברגע שתניחו עליהם את הסיר. כפיתרון אפשר לבנות מעמד לסיר מקולב מתכת. המעמד מאפשר מרווח לזרימת אוויר ומשאיר את הלהבה "בחיים".

מעמד לסיר

כל הציוד בנוי בצורה כזו שהוא יכול להארז בקלות בתוך הסיר. כתוצאה מכך ציוד הבישול תופס פחות נפח ואפשר לטייל עם תיק קטן וקל יותר.
 
אלכוהול: החלק המאתגר בכוהלייה היה למצוא אלכוהול לבישול. לאחר חיפושים מרובים הגעתי לחנות של ציוד למרפאות שיניים שם קניתי ליטר אלכוהול 95% ב21 שקלים.


זמן בישול: שאלה שנוטה לחזור על עצמה הרבה היא "לכמה זמן האלכוהול מחזיק"? שיטת המדידה שאני נתקלתי בה היא לבדוק כמה זמן לוקח לכמות מדודה של אלכוהול להרתיח כוס של מים. כרגע אין לי מספיק נסיון כדי לתת לכם מידע מדוייק על זמני בעירה (מידע שכזה נמצא באתרים באנגלית שמתעסקים בתחום). אוכל לומר שמנסיוני בשימוש עם מגן חום ניתן להרתיח מים לתה תוך 3-4 דקות עם כמות מאוד קטנה של אלכוהול.
 
דגש קטן לסיום: האלכוהול ואדי האלכוהול רעילים. מנעו מהאלכוהול להישפך על המזון שלכם ואל תבשלו במקומות סגורים.

ניפגש בשבילים
משה
Next Post
« פוסט הבא
Previous post
פוסט קודם »

תגובות