מגן חום

בימים אלו אני עורך פוסט על ציוד בישול. לרגל המאורע החלטתי שכדאי לפרט קצת על הכנה ושימוש במגן חום. כשאנחנו מבשלים חלק גדול מהחום "בורח" לצדדים. כתוצאה מכך זמן הבישול גדל ואיתו גדלה כמות האנרגייה המושקעת בבישול. כדי לפתור את המצב אני ממליץ להכין מגן חום מתבנית אלומיניום.
חומרים: 
  • תבנית אפייה מאלומיניום
  • מספריים
  • מחורר
  • מטר

נמדוד את היקף הסיר

מהתבנית נגזור יריעה שארוכה מהיקף הסיר בכ5-10 ס"מ

 
נשטח את האלומיניום בעזרת מערוך...


 נחורר אותו

מגן החום לאחר יצירת סדרת החורים.
אני ממליץ להוסיף לפחות עוד סדרת חורים אחת. לתחושתי זרימת האוויר הייתה בעייתית בצורה הזו.

מגן החום בפעולה
מה שבוער מתחת לסיר זו הכוהלייה שלי

הכוהלייה בפעולה
(כוהלייה היא פחית שתייה שעוצבה בטכניקה מסויימת. בתוכה מבהירים אלכוהול)

 מגן החום מקופל בסיר

עד כאן להפעם

ניפגש בשבילים
משה :)
Next Post
« פוסט הבא
Previous post
פוסט קודם »

תגובות